Hlavní obsah

Bronzový dráhař z MS Hochmann vyhrál závod Brno-Velká Bíteš-Brno

BRNO

Bronzový medailista z nedávného mistrovství světa v dráhové cyklistice Jiří Hochmann z Dukly Praha vyhrál závod Brno - Velká Bíteš - Brno, kterým v sobotu začal silničářský Český pohár. Dvaadvacetiletý Hochmann měl po 151 kilometrech nejvíce sil ve spurtu pětičlenné skupinky uprchlíků, kteří se odpoutali od soupeřů v posledním okruhu ve Velké Bíteši. Druhý skončil František Klouček a třetí Jiří Šibl.

Článek

Už v úvodní třetině závodu se zrodil únik dvacetičlenné skupiny a v ní si na vrchařských prémiích vedl nejlépe Jan Bárta, v rychlostních prémiích se prosazoval Hochmann. V závěru se mu pak podařilo zachytit i rozhodující únik necelých čtyřicet kilometrů před cílem.

"Když se tato skupina roztrhla, tak jsem měl trochu obavy, abych vydržel. Když jsme se ale dostali přes kopce na zpáteční cestu do Brna, tak už jsem věřil ve vítězství. Soupeři ve skupince ale měli z mého závěru obavy, tak se mi snažili ujet. Bylo těžké se v této skupině udržet," řekl v cíli Hochmann.

Přesto to byl on, kdo v závěrečných dvou kilometrech diktoval ostré tempo. Mezi první a druhou skupinou, kterou přivedl do cíle na šestém místě Petr Benčík, nakonec narostl rozdíl z jedné minuty téměř na trojnásobek.

"Jsem rád, že mi týden po mistrovství světa ještě vydržela výborná forma. Únava už ale byla cítit, program posledních dvou týdnů byl hodně náročný," dodal Hochmann.

Brno-Velká Bíteš-Brno (151 km), úvodní závod Českého poháru v silniční cyklistice
1. Hochmann (Dukla Praha) 3:31:40, 2. Klouček (Mix-Whirlpool) stejný čas, 3. Šíbl (CK Windoor's Příbram), 4. Jovanovič (Sparta Praha), 5. Šipeki (Dukla Trenčín) všichni -3, 6. Benčík (Mix-Whirlpool) -2:52.

Reklama