Hlavní obsah

AFLD si stěžuje na Armstrongovo chování při dopingové kontrole

PAŘÍŽ

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong má opět potíže s Francouzskou antidopingovou laboratoří (AFLD). Ta podle agentury AP podala Mezinárodní cyklistické unii (UCI) a Světové antidopingové agentuře (WADA) oficiální stížnost na chování sedmatřicetiletého Američana při nedávné kontrole.

Článek

Stížnost se týká posledního Armstrongova mimosoutěžního testu, který byl proveden 17. března během cyklistovy přípravy v Beaulieu-sur-Mer na jihu Francie. Komisaři totiž Armstrongovi odebrali nejen vzorky krve a moči, ale také vlasů, což se jezdci stáje Astana vůbec nelíbilo.

Armstrong, který ve Francii již dlouhá léta čelí nepřímým obviněním z dopingu, si postěžoval, že to bude mít neblahý vliv na jeho účes. Současně poznamenal, že od zářijového oznámení návratu k cyklistice šlo již o 24. antidopingový test, ale poprvé po něm někdo chtěl i vzorek vlasů.

"Poslal jsem hlášení a je na nich, aby rozhodli. Já na to názor nemám," řekl šéf AFLD Pierre Bordry s tím, že o případném vyšetření incidentu se rozhodne až podle reakce UCI a WADA. Zatím proto není vůbec jasné, jak celá záležitost dopadne; francouzské zákony sice umožňují testování vlasů, UCI ani WADA jej však neuznávají.

Reklama