Hlavní obsah

Německý cyklista Schulze z české stáje vyhrál etapu Kolem Turecka

Česká cyklistická stáj PSK Whirlpool-Author si připsala hned dva medailové úspěchy za sebou v závodě Kolem Turecka. Její německý jezdec André Schulze nejprve obsadil druhé místo v pondělní druhé etapě, úterní 166 kilometrů dlouhý úsek s hromadným dojezdem v turistickém letovisku Bodrum dokonce vyhrál.

Článek

V pondělí vyhrál v Kusadasi s náskokem tří sekund před Schulzem a celým pelotonem Španěl David Garcia, kterému se podařil tři kilometry před cílem únik. "To byla chyba, která se bohužel stala. Jak peloton spekuloval a jezdci před finišem taktizovali, Garcia využil situace. Ve spurtu by neměl šanci a André by zvítězil," litoval další německý sprinter Danilo Hondo, který se stal nedávno posilou královéhradecké stáje.

Dokonale si Schulze a celá stáj spravili chuť v úterý, kdy se za německým profesionálem na dalších medailových příčkách objevili Ital Giuseppe Palumbo a Jihoafričan Daryl Impey. "Na konci jsem měl zkrátka perfektní pozici. Oproti pondělku mi ale přálo i štěstí," pochvaloval si po triumfu Schulze. V celkové klasifikaci vede stále vítěz úvodní etapy Mauro Finetto z Itálie.

I přes úspěchy čtyřiatřicetiletého sprintera má hlavní slovo v českém týmu někdejší člen Telekomu a účastník Tour de France či Giro d'Italia Hondo. "Danilo nás hodně kočíroval. Chtěl, abychom se příliš neukazovali a na větru, který byl celou dobu proti, se necpali dopředu, abychom měli síly na závěr. Jeho taktika vyšla," uvedl český jezdec František Klouček. Jeho kolegu Pavla Zittu potkal v pondělí v Kusadasi nepříjemný pád, z něhož vyvázl jen s odřeninami a v závodě pokračuje.

Reklama

Související témata: