Hlavní obsah

Cyklistický seriál Kolo pro život startuje již podesáté

PRAHA

Příští sobotu 25. dubna startuje již desátý ročník největšího seriálu závodů horských kol Kolo pro život. Jubilejní sezóna začne závodem na padesát kilometrů v Kutné Hoře. Pořadatelé připravili pro letošní rok i řadu novinek včetně Fitness jízd pro cyklisty amatéry.

Foto: mtvs.cz/Jan Němec

Tereza Huříková

Článek

Jubilejní desátý ročník největšího seriálu závodů horských kol Kolo pro život odstartuje příští sobotu 25. dubna v Kutné Hoře. Na závodníky čeká padesátikilometrový okruh s průjezdem slavným havířským městem. V letošním roce je na programu celkem patnáct závodů, které se uskuteční na nejrůznějších místech České republiky.  

Na trati budou moci diváci povzbuzovat i české cyklistické hvězdy v čele s Terezou Huříkovou a Milanem Spěšným. „Ještě se léčím ze zlomeniny klíční kosti. Ale určitě se na nějakém závodě v průběhu roku objevím,“ řekla Tereza Huříková na tiskové konferenci. I její týmový kolega Milan Spěšný přislíbil svou účast. „Prioritou je teď pro mě Světový pohár. Moc rád tady startuji, takže na nějaký závod určitě přijedu,“ dodal Spěšný.    

Zazávodit si může každý

Pořadatelé pro letošní sezónu vymysleli i řadu novinek. Jednou z nich budou Fitness jízdy, které jsou určené pro cyklisty amatéry i začátečníky. Závodit se bude na tratích dlouhých maximálně pětadvacet kilometrů. Součástí seriálu budou i dětské závody Junior Trophy. Ani letos nebudou chybět bodované soutěže Prestige Trophy, kdy si budou moci jezdci změřit své síly. Zajímavá bude i Kooperativa Team Prestige Trophy, která amatérským týmům umožní soupeřit mezi sebou navzájem. Stačí se jen zaregistrovat na webových stránkách kolopro.cz.

Novým partnerem závodů Kolo pro život se stala Škoda Auto, a tak hlavní výhrou celého seriálu bude jejich vůz. Šanci na výhru má každý, kdo dokončí alespoň jeden ze závodů a zároveň odpoví ze všech nelépe na soutěžní otázku v tzv. Finálové hře.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td colspan="2"><strong>Kalendář seriálu Kolo pro život</strong> </td></tr><tr><td>25. dubna</td><td>Kutnohorská padesátka </td></tr><tr><td>2. května</td><td>Příbramský permoník </td></tr><tr><td>16. května</td><td>Trans Brdy </td></tr><tr><td>23. května</td><td>Trutnovská padesátka </td></tr><tr><td>6. června</td><td>Jistebnický kancionál </td></tr><tr><td>13. června</td><td>Orlík Tour </td></tr><tr><td>20. června</td><td>Olomoucká padesátka </td></tr><tr><td>4. července</td><td>Bikemaraton Drásal (Holešov) </td></tr><tr><td>11. července</td><td>Praha - Karlštejn Tour </td></tr><tr><td>25. července</td><td>Manitou Železné hory (Chrudim) </td></tr><tr><td>8. srpna</td><td>Ještěd Tour </td></tr><tr><td>22. srpna</td><td>Karlovarský AM bikemaraton </td></tr><tr><td>5. září</td><td>Priessnitzova šedesátka (Jeseník) </td></tr><tr><td>19. září</td><td>Cyklobraní (Jevišovka) </td></tr><tr><td>26. září</td><td>Oderská mlýnice (Klokočůvek u Oder) </td></tr></tbody></table>

Reklama