Hlavní obsah

Petacchi se vyhnul pádu a vyhrál závod ve Flandrech

SCHOTEN

Vyhlášený italský spurtér Alessandro Petacchi vyhrál nejstarší cyklistický závod ve Flandrech. V 97. ročníku Grote Scheldeprijs ve středu zvítězil poté, co se vyhnul hromadnému pádu, na který doplatilo 200 metrů před cílem zhruba deset jezdců. Na kolizi doplatili i favorité Australan Robbie McEwen a Belgičan Tom Boonen, dvojnásobný vítěz závodu, kteru v neděli vyhrál slavný závod Paříž - Roubaix.

Článek

Petacchi projel po 200 kilometrech cílem na prvním místě před Nizozemcem Kennym van Hummelem a Kanaďanem Dominiquem Rollinem. "Nečekal jsem, že bych tu mohl vyhrát. V Belgii se mi to ještě nepovedlo. V závěru mi chyběl pomocník z týmu," uvedl pětatřicetiletý člen stáje LPR.

Na 19. místě skončil mezi elitou nejlepší z jezdců českého týmu PSK Whirlpool-Author Petr Benčík, který za Petacchim zaostal o 13 sekund.

Cyklistický závod Grote Scheldeprijs v Belgii (200 km):
1. Petacchi (It.) 4:27:20, 2. Van Hummel (Niz.), 3. Rollin (Kan.), 4. Cruz (USA), 5. Wrolich, 6. Starzengruber (oba Rak.) všichni stejný čas, ...19. Benčík -13, 53. Danačík -39, 74. König -47, 94. Kubias (všichni ČR) -1:43.

Reklama