Hlavní obsah

Ital Rebellin vyhrál potřetí cyklistickou klasiku Valonský šíp

Italský cyklistický veterán Davide Rebellin ze stáje Serramenti Diquigiovanni vyhrál již potřetí v kariéře prestižní jednorázový závod Valonský šíp. Po 195 kilometrech předčil v závěrečném stoupání Andyho Schlecka z Lucemburska, třetí místo obsadil stejně jako loni Ital Damiano Cunego.

Článek

Rebellin už vyhrál na belgických silnicích mezi městy Charleroi a Huy v letech 2004 a 2007. Tím se zařadil mezi nejúspěšnější jezdce tohoto podniku a po bok dalších trojnásobných šampionů Marcela Kinta, Eddyho Merckxe a Morena Argentina.

V čele závodu dlouho jel Christophe Moreau, jenž měl ještě 40 kilometrů před cílem čtyřminutový náskok. Peloton však v závěru zrychlil a o vítězi rozhodl poslední kilometr s prudkým stoupáním. V tom se pokusil nastoupit Francouz David Lelay, avšak Rebellin, Schleck a Cadel Evans jej předstihli a rozdali si to o přední pozice.

Z dvojice českých zástupců se dařilo více Romanu Kreuzigrovi z Liquigasu, jenž obsadil se ztrátou minuty a 16 sekund 51. příčku. František Raboň z týmu Columbia skončil v poli poražených.

Valonský šíp - cyklistický jednorázový závod (195,5 km):
1. Rebellin (It.) 4:42:15, 2. A. Schleck (Luc.), 3. Cunego (It.) oba -2, 4. S. Sanchez (Šp.), 5. Evans (Austr.), 6. Lövkvist (Švéd.) všichni -7, ...51. Kreuziger (ČR) -1:16.

Reklama