Hlavní obsah

VIDEO: Cyklistický tým Volvo Auto Hase chce uspět doma i ve světě

PRAHA

Uspět na všech frontách chce v letošní sezóně nově vzniklá cyklistická stáj Volvo Auto Hase MTB. A není divu, ve svém kádru má obhájce celkového prvenství seriálu Kolo pro život z minulého roku - Ondřeje Fojtíka. „Chtěli bychom uspět nejen na domácí scéně, ale i na srpnovém mistrovství světa a zářijovém evropském šampionátu,“ řekl šéf týmu Milan Dolák.

Článek

Tým, který je nástupcem celku Toyota Dolák, jde do letošní sezóny s těmi nejvyššími ambicemi. „Tento projekt vznikl na přelomu roku a je velmi ambiciózní. Máme ty nejvyšší cíle. Chtěli bychom uspět nejen na domácí scéně a vyhrát opět seriál závodů Kolo pro život, ale také hodláme uspět na srpnovém mistrovství světa ve Štýrském Hradci a na zářijovém evropském šampionátu v estonském Tartu,“ prohlásil šéf týmu Milan Dolák na čtvrteční tiskové konferenci.

V týmu je jednatřicet závodníků, včetně pěti žen. Největšími hvězdami jsou Ondřej Fojtík, Ivan Rybařík, Martin Zlámalík a Oldřich Hakl. „U nás nejsou jen profesionálové. Najdete tu všechny věkové kategorie, chceme se tak více přiblížit široké veřejnosti,“ řekl manažer stáje Jiří Ženíšek. „Letos budeme závodit každý víkend, chceme objet všechny významné domácí soutěže,“ dodal Ženíšek.

Celkové prvenství v seriálu Kolo pro život bude obhajovat Ondřej Fojtík, který loni vyhrál i v extrémním závodě na horských kolech Crocodile Trophy. „V týmu jsem už dva roky. Jsem moc rád, že nic nekončí a budeme pokračovat dál pod novým jménem,“ prohlásil Fojtík. „Věřím, že letos budu mít ještě lepší výsledky. Nyní se soustředím hlavně na domácí závody. O Crocodile Trophy zatím nepřemýšlím. I když vrátit se tam je velká výzva,“ přiznal.

<span>Velké naděje vkládá tým i do cyklokrosu. Martin Zlámalík by se měl představit na lednovém mistrovství světa, které se uskuteční v Táboře. „Můj program je přizpůsoben bikům i cyklokrosu. Budu pomáhat klukům, ale zaměřím se hlavně na kratší závody, abych neztratil rychlost. Mým hlavním cílem bude cyklokrosový světový šampionát,“ uzavřel Zlámalík.</span>

Reklama