Hlavní obsah

Na olympiádě dopoval i Němec Schumacher

Dalším ze šestice sportovců, kteří dopovali na olympiádě v Pekingu, je cyklista Stefan Schumacher. Informoval o tom ve středu německý cyklistický svaz. Sedmadvacetiletý jezdec měl stejně jako na loňské Tour de France pozitivní nález na krevní doping CERA.

Článek

"Informovali jsme ho o nálezu antidopingové agentury a nyní je na něm, jestli bude požadovat kontrolu B vzorku, nebo ji odmítne," citovala prohlášení svazu agentura DPA.

Schumacher nemá potíže s krevním dopingem poprvé. Stejnou zakázanou látku užíval i na loňské Tour de France, za což začátkem letošního roku dostal dvouletý distanc od Mezinárodní cyklistické unie a stejně dlouho nesmí po trestu francouzské antidopingové agentury závodit ve Francii.

Schumacher patřil v Pekingu k favoritům na medaile, ale silniční závod nedokončil a v časovce obsadil třináctou příčku.

Mezi šesticí nově odhalených dopujících sportovců je také stříbrný medailista ze silničního závodu Davide Rebellin z Itálie a vítěz běhu na 1500 metrů Rašíd Ramzí z Bahrajnu.

Loni se kvůli dopingu měnili majitelé šesti olympijských medailí. O stříbro a bronz v hodu kladivem přišli Bělorusové Vadim Děvjatovskij a Ivan Tichon. Už během olympiády byla diskvalifikována stříbrná sedmibojařka Ludmila Blonská z Ukrajiny, stříbro a bronz ve sportovní střelbě musel vrátit Kim Čong-su z KLDR. O bronzové medaile v parkuru družstev přišli Norové kvůli dopingu koně jednoho z jezdců.

Reklama