Hlavní obsah

Kreuziger: Dalším cílem je první desítka na Tour de France

Vítězstvím v závodě Kolem Romandie si český cyklista Roman Kreuziger splnil první cíl v letošní sezoně. Nyní upře svou pozornost k Tour de France. Po loňském dvanáctém místě, jímž se postaral o nejlepší český výsledek v historii, by se v nejslavnějším závodě světa rád probojoval do první desítky.

Článek

"Nemůžu říkat, že pojedu Tour vyhrát. Vloni jsem byl dvanáctý, letos bych chtěl skončit do desítky. S (kolegou z Liquigasu) Nibalim bychom měli být lídry na celkové pořadí, k tomu tam bude Bennati na spurty," uvedl dnes Kreuziger na svém webu.

Triumfem v Romandii vylepšil loňské druhé místo a dal si ideální dárek ke středečním 23. narozeninám. "Vloni to vyšlo přesně na 6. května a já skončil druhý. Byl jsem trošku zklamaný, ale letos jsem si to vynahradil. Teď můžu jít relativně v klidu do další části sezony a doufat, že jsem tímhle zdaleka neřekl poslední slovo."

Před Tour de France ho čeká ještě závod Kolem Švýcarska, kde bude obhajovat loňské prvenství. "Myslím, že Švýcarsko pojmu spíš jako rozjezd před Tour. K ní směřuji všechno," prohlásil.

Nejprve si však dopřeje trochu odpočinku a také oslaví narozeniny. "Přijedou za mnou do Itálie naši, sestra, ve čtvrtek večer to trošku oslavíme. Když bude hezky, rád bych je vytáhl do zábavního parku Garda Land. Mám to z domova asi deset kilometrů. Ten nejlepší dárek už jsem si ale stejně nadělil," vrátil se k nedělnímu triumfu v Ženevě.

V následujících dnech si bude muset také plnit povinnosti vůči týmový sponzorům a od příštího týdne zahájí přípravu na vrchol sezony. "Když bude hezky, rád bych vyrazil trénovat na Šumavu nebo do Livigna. Od 25. května máme vysokohorské soustředění na San Pellegrinu. Budeme tam do 10. června a rovnou odtamtud vyrazíme na Švýcarsko," uvedl bývalý juniorský mistr světa. Tour de France pak začne 4. července v Monaku.

Reklama