Hlavní obsah

Stáj PSK Whirlpool-Author s posilami věří v úspěchy

PRAHA

S novými posilami vstoupila do letošní sezóny česká stáj PSK Whirlpool - Author. Do týmu na podzim přišel německý cyklista Patrik Sinkewitz a v březnu se k němu připojil jeho krajan Danilo Hondo. A tak není divu, že tento profesionální tým chce letos vítězit doma i v zahraničí.

Článek

„Celkem máme v týmu osmnáct závodníků, včetně loňského mistra České republiky na silnici Petra Benčíka. Mezi několika novými tvářemi jsou dva němečtí závodníci Patrik Sinkewitz a Danilo Hondo,“ uvedl na začátku středeční tiskové konference manažer týmu PSK Whirlpool-Author Vladimír Vávra. „Sportovním ředitelem se stal René Andrle, který loni ukončil kariéru,“ dodal Vávra.

První úspěchy stáj PSK Whirlpool-Author zaznamenala v dubnu na závodech Kolem Turecka, kde André Schulze vyhrál dvě etapy a Danilo Hondo v jedné skončil na druhém místě. „Rozjezd byl pomalejší, ale nyní už jsou kluci v dobré formě,“ prohlásil Vávra.

„Letos budeme chtít uspět doma i ve světě. Prioritami bude mistrovství České republiky, Závod Praha - Karlovy Vary - Praha a Brno - Velká Bíteš - Brno. Tady všude chceme vyhrát,“ naznačil ambice týmu Vávra.

 „A samozřejmě pro nás budou důležité i dobré výsledky na mezinárodních soutěžích. A to jak na světovém šampionátu v kategorii Elite, tak na mistrovství světa do 23 let.“ Již zítra se PSK Whirpool-Author zúčastní dalšího závodu Szlskiem Grodow Piastowskich v Polsku.

Posilami Sinkewitz a Hondo

V listopadu do týmu přišel německý závodník Patrik Sinkewitz a v březnu stáj posílil jeho krajan Danilo Hondo. Osmadvacetiletý Sinkewitz se tak po odpykání ročního trestu za doping vrací zpátky k cyklistice. „Tenhle tým je perspektivní a já se zde cítím moc dobře. Moje forma už také stoupá. Myslím, že v druhé půlce sezóny by se měly dostavit velmi dobré výsledky," prohlásil Sinkewitz.

<span>I další zkušený jezdec, pětatřicetiletý Hondo věří v úspěchy. „Snad se budu nadále zlepšovat.“ A jak mu vyhovuje spolupráce s dalším spurterem v týmu Andrém Schulzem? „Skvěle. Umíme se spolu dohodnout, což je moc důležité,“ pochvaloval si Hondo, jenž má za sebou stovku vítězství v profesionálním pelotonu.</span>

Reklama