Hlavní obsah

VIDEO: Smrt si při slavné cyklistické Giro d´Italia vybrala další oběť

PRAHA

Jako by nestačil hrůzostrašný pád španělského cyklisty Pedra Horrilla do šedesát metrů hluboké rokle při sobotní etapě. Slavnou Giro d´Italia obchází smrt dál. Horrillo přežil, i když ho lékaři museli dva dny udržovat v umělém spánku, v úterý však při Giro zemřel italský novinář. A tak není divu, že jezdci revoltují a bojují o větší bezpečnost.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

Jako zázrakem přežil v sobotu při osmé etapě Giro d´Italia španělský cyklista Pedro Horrillo, když spadl do šedesát metrů hluboké strže. Při pádu utrpěl poranění hlavy, zlomil si dva obratle, nohu i žebra, která mu propíchla plíci. Lékaři jej dva dny udržovali v umělém spánku. Nyní už je čtyřiatřicetiletý závodník mimo ohrožení života a komunikuje s okolím.

Další tragická událost se stala v úterý na startu desáté etapy. Italský novinář Fabio Saccani měl nehodu na motocyklu a na místě podlehl vážným zraněním. Saccani havaroval cestou na závod, když do něj narazil nákladní vůz.

Tragédií provázejících slavný cyklistický závod už bylo příliš, takže jezdci se  rozhodli protestovat a bojovat o větší bezpečnost. Nedělní devátá etapa, která vedla ulicemi Milána, se kvůli jejich rebélii nezapočítala do výsledků. Podle cyklistů byl tento závod úzkými uličkami příliš nebezpečný, a proto jeli pomalu a mávali divákům. Těm se to ale příliš nelíbilo, a tak jezdci nelenili, sesedli z kola a vysvětlovali jim svůj postoj.

A slavný Američan Lance Armstrong nakonec vzkázal, že pokud se situace nezlepší, akci zopakují.

Reklama