Hlavní obsah

Cyklista Valverde vyhrál závod Kolem Katalánska

Španělský cyklista Alejandro Valverde vyhrál závod Kolem Katalánska. Pátý triumf v sezoně oslavil šest dní poté, co dostal kvůli zapletení do dopingové aféry "Operace Puerto" dvouletý zákaz závodění na území Itálie.

Článek

Valverde si v nedělní poslední sedmé etapě s cílem na okruhu formule 1 v Montmelu, kterou vyhrál Novozélanďan Greg Henderson, udržel patnáctivteřinový náskok před druhým Danielem Martinem z Irska. "Musel jsem žlutý trikot bránit skoro od samého začátku. Tým mi hodně pomohl a tohle vítězství je ze známých důvodů velmi důležité," citovala agentura AP Valverdeho, který jel ve žlutém trikotu od druhé etapy.

Trest od Italského olympijského výboru za účast v aféře s krevním dopingem kolem nechvalně proslulého lékaře Eufemiana Fuentese vážně ohrožuje Valverdeho účast na Tour de France, jehož část se jede na Apeninském poloostrově. "Doufám, že tahle nespravedlnost brzy skončí a budu se moci soustředit jen na závodění," uvedl jezdec, který se proti trestu odvolal k CAS.

Cyklistický závod Kolem Katalánska - 7. etapa (110 km):
1. Henderson (N. Zél.) 2:26:51, 2. Mondory (Fr.), 3. Sabatini (It.), 4. Hushovd (Nor.), 5. Urtasun (Šp.), 6. Breschel (Dán.) všichni stejný čas.
Konečné pořadí:
1. Valverde (Šp.) 24:12:10, 2. Martin (Ir.) -15, 3. Zubeldia -22, 4. Astarloza -34, 5. Gómez Marchante (všichni Šp.) -38, 6. Fuglsang (Dán.) -45.

Reklama

Související témata: