Hlavní obsah

Pražské schody si na horském kole sjede i mistr světa Sauser

PRAHA

Největší hvězdou 16. ročníku exhibičního závodu na horských kolech Pražské schody bude úřadující mistr světa v cross country Christopher Sauser ze Švýcarska. Mezi účastníky ale bude 3. června i jeho krajan a držitel dvou světových titulů Christian Vogel, který si vloni dojel na MS pro stříbro.

Článek

To vlastní z roku 2004 i Francouz Cedric Ravanel, zahraniční ekipu doplní Rakušan Christoph Soukup a poprvé v historii i australský biker Ben Henderson.

Start v závodě, který se pojede jako Velká cena České spořitelny, si nenechá ujít prakticky nikdo z české špičky. Pojedou Jaroslav Kulhavý, Milan Spěšný, Jan Škarnitzl, Pavel Boudný, Jiří Friedl, ale i poslední domácí vítěz tohoto závodu Stanislav Hejduk, který v Praze triumfoval v roce 2003.

Horská kola osedlají i cyklokrosař Martin Zlámalík či bývalý silniční jezdec Jan Hruška, který ale v současné době sbírá úspěchy i v bikových maratonech. Ambice má i dvojnásobný stříbrný medailista z MS v cyklokrosu Zdeněk Štybar, jenž letos začal svoji disciplínu kombinovat s cross country a netají se cílem vybojovat si nominaci na ME bikerů.

Program exhibice začne už v 15:00, ale hlavní závod bude odstartován o tři hodiny později a pojede se na 60 minut plus jedno kolo. Trasa tradičně povede uličkami Malé Strany a Hradčan, unikátní je sjezd 189 zámeckých schodů. Okruh se startem v Nerudově ulici měří 1250 metrů a jezdci jej absolvují až dvacetkrát.

Reklama