Hlavní obsah

Cyklista Raboň dojel čtvrtý v časovce na Dauphiné Libéré

VALENCE

Cyklista František Raboň dojel čtvrtý ve středeční časovce na 42,4 kilometru na Dauphiné Libéré a stejné místo mu patří i v celkovém pořadí po čtvrté etapě. Vyhrál Němec Bert Grabsch, úřadující mistr světa v časovce, na kterého Raboň ztratil čtyřicet sekund. Od třetího Brita Davida Millara ale dělila pětadvacetiletého člena stáje Columbia-Highroad jen sekunda.

Článek

Druhý skončil australský jezdec Cadel Evans. Vrátil se tak do celkového vedení, které den patřilo Nizozemci Nikimu Terpstrovi. Pro třiatřicetiletého Grabsche je dnešní výhra první v sezoně.

Raboň, mistr Evropy jezdců do 23 let z roku 2005 potvrdil, že se mu letos v časovkách daří. Na závodu Kolem Murcie jízdu proti chronometru vyhrál a třetí byl na Mezinárodním kritériu i na Sarthu. Navíc přidal koncem dubna triumf i v prologu Kolem Romandie, na Dauphiné Libéré byl v neděli v prologu šestý.

Dvacetisekundovou penalizaci dostal bývalý vítěz Gira d'Italia Ivan Basso, jehož doprovodný vůz se podle rozhodčích nepohyboval v nařízené desetimetrové vzdálenosti od něj. Basso obsadil v časovce 31. místo a ve čtvrté desítce se pohybuje i v celkovém pořadí.

Ve čtvrtek je na pořadu etapa dlouhá 154 kilometrů a cyklisty čekají čtyři náročná stoupání, včetně cílového na Mont Ventoux.

Závod skončí v neděli v Grenoblu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články