Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková porazila v časovce Huříkovou

Rychlobruslařská mistryně světa Martina Sáblíková dojela druhá v cyklistické časovce Českého poháru žen ve Slatině u Hradce Králové.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Předloňská vítězka domácí ankety Sportovec roku dnes na sedmnácti kilometrech nestačila jen na úřadující mistryni republiky v této disciplíně Jarmilu Machačovou, s níž prohrála o jedinou sekundu. Vyhrála však duel s další olympioničkou bikerkou Terezou Huříkovou, která skončila třetí se ztrátou pět sekund na vítězku.

"Jsem nadmíru spokojená. Bylo to o kousky, a tak to má být. Bylo to boj proti větru a bylo to fakt zajímavé. Bavilo mě to," řekla ČTK Sáblíková, která by měla být hlavním českým želízkem na olympijských hrách ve Vancouveru v příštím roce. V silném bočním větru jí začaly docházet síly dva kilometry před cílem. Možná i proto, že cyklistice se v letošní letní sezoně příliš nevěnuje a plně se soustředí na blížící se maturitu.

Sáblíková zůstává skromná

I kvůli minimálním rozestupům mezi první trojicí své druhé místo nepřeceňovala, stejně jako výhru nad Huříkovou. "Nic to není, je to prakticky stejné, jako kdybychom jely stejně. Jsem sice druhá o kousek, ale klidně to mohlo dopadnout obráceně," uvedla Sáblíková, kterou čeká odveta s cyklistkami ve druhé polovině června na domácím šampionátu.

Huříková, která v roce 2004 vyhrála časovku na mistrovství světa juniorek, myslela před startem na vítězství, ale třetím místem nakonec zklamaná nebyla. "Rok a půl jsem na časovkářském speciálu neseděla. Neměla jsem ani pořádný rytmus v nohách. Do mistrovství republiky je ještě deset dnů. Nyní se této disciplíně budu věnovat, vím na čem zapracovat a věřím, že to bude lepší," řekla ČTK Huříková.

Sáblíková, která časovku ve Slatině loni vyhrála, se utkala s Huříkovou podruhé v kariéře a oplatila jí porážku z mistrovství republiky v časovce z roku 2007. Úspěšná rychlobruslařka bere cyklistiku především jako přípravu, ale na svém kontě má bronzovou medaili z předloňského mistrovství Evropy do 23 let.

Nejvíce důvodů ke spokojenosti měla v cíli Machačová, kterou čeká 25. června obhajoba mistrovského titulu. "Jelo se mi dobře. Doufám, že mi forma vydrží ještě nějaký den. Přece jen domácí šampionát je vrcholem sezony," řekla Machačová.

Český pohár v cyklistice žen - časovka 17 km ve Slatině:
1. Machačová (Dukla Praha) 25:08, 2. Sáblíková (NowiS Team) -1, 3. Huříková (ČS MTB) -5.

Reklama

Související témata: