Hlavní obsah

Cyklista Paďour překvapivě vyhrál závod Lidice 2009

Vítězem 44. ročníku cyklistického závodu Lidice 2009 se stal nečekaně František Paďour z PSK Whirlpool Author. V dnešní závěrečné etapě, kterou bylo kritérium na 99 kilometrů v Lidicích, sebral prvenství svému týmovému kolegovi Stanislavu Kozubkovi, jenž vedl od první etapy. Třetí skončil další jezdec královehradecké stáje Martin Mareš.

Článek

Závěrečné kritérium mělo být, tak jako na většině podobných závodů, prakticky jen formalitou. V bodovací soutěži dominoval Rakušan Andreas Müller, ale podstatný byl únik sedmnáctičlenné skupiny, v níž chyběli dosud dva nejlepší jezdci závodu Kozubek a vítěz z roku 2007 Mareš.

Skupina přijela do cíle s více než minutovým náskokem, což na první místo posunulo Paďoura. "Jsem nadšený. Je to zatím můj největší úspěch v kariéře, ale prvenství patří především naší stáji. Před závěrečnou etapou jsme již nechtěli moc útočit, protože nás čeká za dva dny start na závodu Kolem Slovinska, ale situace se tak vyvinula," řekl v cíli Paďour.

Cyklistický závod Lidice 2009 - 4. etapa Lidické okruhy (99 km):
1. Bláha (Dukla Praha) 2:19:43, 2. Riebenbauer (Rak.), 3. Bucháček (PSK Whirlpool Author), 4. Boubal (CK Windoor's Příbram), 5. J. Danačík (PSK Whirlpool Author), 6. Hlaváč (Apache Bike) všichni stejný čas.
Bodovací závod: 1. Müller 33 bodů, 2. Probst (oba Rak.), 3. Hrubý (Sparta Praha).
Konečné pořadí:
1. Paďour 10:22:27, 2. Kozubek -29, 3. Mareš (všichni PSK Whirlpool Author) -1:00, 4. Bucháček -1:06, 5. Broniš (SR/CK Windoor's Příbram) -2:46, 6. Kadlec (Dukla Praha) -2:50.

Reklama

Související témata: