Hlavní obsah

Obhájce Kreuziger je i po třetí etapě Kolem Švýcarska druhý

LUMINO

Český cyklista Roman Kreuziger je i po třetí etapě závodu Kolem Švýcarska na druhém místě průběžného pořadí. Loňský vítěz dnes dojel do cíle na 17. místě ve stejném čase jako vítěz a na vedoucího Fabiana Cancellaru ztrácí 22 vteřin.

Článek

Z vítězství se dnes po 198 kilometrech mezi Davosem a Luminem radoval Mark Cavendish, který ve finiši porazil Oscara Freireho a Thora Hushovda.

Během etapy na sebe strhl pozornost únik Williama Frischkorna, Enrika Gasparotta, Samuela Dumoulina a Marlona Péreze. Kvarteto si v jednu chvíli vypracovalo až tříminutový náskok před pelotonem a Gasparotto, který etapu odstartoval se ztrátou 48 vteřin na vedoucího Cancellaru, se během úniku dokonce virtuálně dostal i do čela průběžného pořadí.

Peloton ale čtyři kilometry před koncem uprchlíky dojel a v hromadném spurtu si dojel pro vítězství Cavendish.

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska - 3. etapa (195 km):
1. Cavendish (Brit.) 4:39:27, 2. Freire (Šp.), 3. Hushovd (Nor.), 4. Gavazzi (It.), 5. Rojas (Šp.), 6. Van Avermaet (Belg.), ...17. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Cancellara (Švýc.) 8:25:39, 2. Kreuziger -22, 3. Klöden (Něm.) -25, 4. Hincapie (USA) -27, 5. Martin (Něm.), 6. Kirchen (Luc.) oba -34.

Reklama