Hlavní obsah

Stáji Astana stále hrozí odebrání licence a neúčast na Tour

BERLÍN

Cyklistická stáj Astana stále nezažehnala finanční problémy a hrozí jí, že přijde o profesionální licenci. Necelé tři týdny před zahájením Tour de France tak existuje možnost, že se na startu nejslavnějšího závodu neobjeví obhájce prvenství Alberto Contador, ani sedminásobný vítěz Lance Armstrong.

Článek

Mezinárodní cyklistická unie UCI vyzvala sponzory Astany, aby složili finanční záruky ve výši šest milionů eur. Do dnešního dne se tak podle mluvčího UCI Enrika Carpaniho nestalo. "Licenční komise bude věc projednávat v následujících dnech," uvedl Carpani. Odebrání licence však ještě neznamená definitivní neúčast týmu v závodu.

Astana má vážné finanční problémy několik měsíců, kdy dlužila cyklistům výplaty. Během květnového Gira naplánovali jezdci protestní akci a zakryli si na dresech loga sponzorů, kteří stáji nevypláceli předem smluvené finanční prostředky.

Jedním z možných řešení finančního problému bylo i odkoupení stáje Armstrongem. Ten uvedl, že by dokázal sehnat dost sponzorů a společně s manažerem Johanem Bruyneelem s některými americkými firmami stále jednají.

Reklama

Související témata: