Hlavní obsah

Spěšný a Huříková vyhráli závod Českého poháru bikerů v Teplicích

TEPLICE

Milan Spěšný a Tereza Huříková vyhráli čtvrtý závod Českého poháru v cross country na horských kolech v Teplicích. Novými lídry průběžného pořadí jsou Jiří Friedl, který sesadil chybějícího Jaroslava Kulhavého, a díky druhému místu Pavla Havlíková.

Článek

Při absenci nejlepšího českého bikera Kulhavého, který bude v neděli startovat v závodu Slovenského poháru, se otevřela cesta k prvenství jeho soupeřům. Spěšný spolu s Rakušanem Christophem Soukupem a Filipem Eberlem unikli ostatním už v úvodním okruhu a velmi dobře spolupracovali. Eberl ztratil kontakt až v předposledním kole, v závěrečné technické pasáži pak získal malý náskok jezdec týmu Česká spořitelna MTB Spěšný a před Soukupem uhájil letošní první vítězství v ČP.

"Naposledy jsem vyhrál loni v Karlových Varech a mám takovou tradici, že od roku 1999 jsem vždy vyhrál alespoň jeden závod Českého poháru. Protože letos jsem jich moc nejel, tak jsem byl tlačen k tomu, abych právě tady uspěl a vyšlo to. Soukup se skupinu neustále snažil roztrhat, ale já si věřil na technický závěr a spurt," řekl po závodu Spěšný.

Jeho týmová kolegyně Huříková dominovala na rychlé trati, která se podobala spíše delšímu cyklokrosovému okruhu, od prvního kola. Na svoji největší soupeřku Havlíkovou najížděla při každém průjezdu cílem zhruba deset sekund. Dvaadvacetiletý olympionička si bezpečně dojela pro druhé vítězství za sebou a po absenci v prvním závodě kvůli zranění se celkově posunula už na čtvrté místo.

"Závod byl hodně o rychlosti, dynamice. Na okruhu byly krátké výjezdy, nástupy a technické pasáže. Tím pádem to pro mě byl skvělý trénink, po zlomenině klíční kosti se potřebuji dostat do závodní formy, protože doteď jsem jezdila prakticky jen vytrvalostní tréninky," řekla Huříková, pro niž byl teplický závod i přípravou na mistrovství republiky v silniční časovce. "Jsem ráda, že jsme jej před časovkou zařadili do programu, protože do šampionátu je čas dát se dohromady a myslím, že mi to jen prospělo," uvedla Huříková.

Dosud vedoucí žena seriálu Martina Němcová přetrhla řetěz a závod pro ni předčasně skončil. Znamenalo to pro ni pokles na průběžné šesté místo.

Reklama