Hlavní obsah

Valverde nebude startovat na Tour de France

PAŘÍŽ

Ve startovní listině cyklistické Tour de France bude s definitivní platností chybět kontroverzní španělský jezdec Alejandro Valverde. Oznámila to v úterý jeho stáj Caisse d'Epargne.

Článek

Valverdeho start byl nejistý od chvíle, kdy mu antidopingová komise Italského olympijského výboru CONI kvůli jeho údajné účasti v dopingové aféře Operación Puerto zakázala dva roky závodit na italském území. A na něm se letos část Tour de France uskuteční.

"Celá ta nespravedlivá situace způsobila Alejandru Valverdemu, našim sponzorům a cyklistickým fanouškům těžko napravitelné škody. Věříme, že Alejandro tuto situaci přečká a své kvality prokáže v dalších závodech," uvedl tým v prohlášení.

Valverde se v pátek odvolal proti dvouletému trestu k Mezinárodní sportovní arbitráži CAS. Argumentuje tím, že CONI nebyl v jeho případu oprávněn vynášet soud a požaduje zrušení trestu. V roce 2007 si Valverde u arbitráže vymohl start na mistrovství světa, poté co mu ho kvůli dopingové aféře kolem kontroverzního lékaře Eufemiana Fuentese zakázala federace UCI.

Reklama