Hlavní obsah

Kreuziger před startem Tour de France nervozitu necítí

LAGO DI GARDA

Český cyklista Roman Kreuziger prý jako by si ani neuvědomoval, že se už v sobotu postaví podruhé v kariéře na start nejprestižnějšího závodu světa Tour de France. Na soustředění v italském Lago di Garda dolaďuje svou formu, aby se mohl pokusit o splnění svého cíle skončit celkově do desátého místa. Nervozitu však prý rozhodně nepociťuje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

"Musím říct, že zatím nic speciálního necítím. Připadám si, jako kdybych nejel žádné závody. Nervozita žádná, prostě to se mnou nic nedělá," uvedl na svých oficiálních internetových stránkách Kreuziger, který před týdnem skončil třetí v závodu Kolem Švýcarska.

Od čtvrtka se po krátkém odpočinku znovu vrátil do tréninkového procesu, který ho má připravit na náročný závod. "Ve čtvrtek a v pátek jsem jel dva tréninky asi čtyři a půl hodiny, v sobotu jsem absolvoval test výkonnosti na dvě a půl hodiny. Vždycky jsem se do toho snažil zařadit aspoň nějaký kopec," řekl Kreuziger.

Nejtěžší trénink absolvoval v neděli. "Bylo to dost v horách, asi pět a půl hodiny. Je tady krásné počasí, přes den lehce přes třicet, takže mám ideální podmínky na přípravu. Ale jsou to hlavně udržovací tréninky, teď už stejně člověk nic nedožene. Hlavně to chce dobře regenerovat," zhodnotil přípravu nejúspěšnější český silniční cyklista současnosti.

Dnes Kreuzigra čeká trénink na zahajovací časovku a ve středu odpoledne se s týmem vydá do Monaka, kde Tour 4. července odstartuje.

Kreuziger se na start Tour postaví jako lídr italské stáje Liquigas, o vůdcovskou roli se bude dělit s Italem Vincenzem Nibalim. "Chceme, aby se oba naši lídři pokusili skončit do desítky celkově a vyhrát některou z etap. Oba jsou stále ještě mladí, ale mají velkou motivaci," uvedl šéf stáje Roberto Amadio.

Ten rovněž oficiálně oznámil zbytek týmu. Vedle Kreuzigra s Nibalim pojedou za Liquigas i Italové Daniele Bennati, Franco Pellizotti, Fabio Sabatini, Alessandro Vanotti, Bělorus Alexandr Kučinskij, Dán Brian Vandborg a Belgičan Frederik Willems.

Reklama