Hlavní obsah

VIDEO: Olympionik Kulhavý radí, jak vyladit kolo

PRAHA

Chcete vyladit kolo? Poradí vám Jaroslav Kulhavý, špičkový český biker. Pro fanoušky připravil dvanáctidílnou videoškolu cyklistiky, z nichž se jeden věnuje právě tuningu. Jednotlivé díly lze sledovat v červnu na internetu.

Foto: CO

Biker Jaroslav Kulhavý

Článek

Seriál představuje všechny slasti a strasti tohoto sportu od nákupu nového kola, základů ježdění v terénu až po informace o samotném závodění. „Když jsem začínal, nevěděl jsem, co je dobře a co je špatně. Takže teď chci pomoci všem, co mají tenhle ten sport rádi a začínají,“ prohlásil olympionik Kulhavý.

„Méně zkušeným jsou určeny úvodní díly, ostřílení bikeři si snad přijdou na své v pokročilejších částech,“ doplnil. Jednotlivé lekce jsou ke stažení na adrese cykloskola.cz.

Seriál začíná nákupem kola a cyklodoplňků. V dalších dílech se věnuje servisu, odstraňování závad či jízdě v terénu na různých úrovních. Nyní jsou aktuální tuning kola a plánování výletů. V závěrečných částech popisuje cyklistický trénink, zásady správné výživy a také radí, jak se připravit na závody.

Už v roce 2003 se Jaroslav Kulhavý stal juniorským mistrem Evropy i světa, na světovém šampionátu v roce 2007 v kategorii do 23 let získal bronz. A loni v létě vyrazil na olympiádu do Vancouveru, kde skončil osmnáctý.

Kulhavého čeká v nejbližší době nabitý program: v sobotu se představí v poháru Adrenalin Cup v Lysé hoře, od 9. července jede mistrovství Evropy XCO v Holandsku a 18. 7. startuje na domácím šampionátu XCO v Karlových Varech. Na přelomu července a srpna čeká Jardu „svěťák“ XCO v kanadském Mont St. Anne a Bromontu.

Reklama