Hlavní obsah

Cyklista Sinkewitz obvinil bývalý tým z organizovaného dopingu

BERLÍN

Německý cyklista Patrik Sinkewitz obvinil svou bývalou stáj Quick Step z organizovaného dopingu. Podle jezdce, který po vypršení trestu za doping závodí za českou stáj PSK Whirlpool-Author, lékaři píchali cyklistům před závody kortizon, sháněli jim růstové hormony a krevní doping EPO. Quick Step se kvůli nařčení chce s osmadvacetiletým Sinkewitzem soudit.

Článek

"Pravidelně mi brali krev, aby podle naměřených hodnot dávkovali EPO," řekl Sinkewitz v rozhovoru pro televizní stanici ZDF. Cyklista před komisí Světové antidopingové agentury WADA také promluvil o tajném soustředění ve Španělsku v roce 2004, kde prý lékaři Quick Stepu pro jezdce připravovali dopingový program. "Vzhledem k našim cílům bylo jasné, že budu muset dopovat," uvedl.

Manažer Quick Stepu Patrick Lefevre prohlásil, že tým se bude se svým bývalým jezdcem soudit a také se pozastavil nad načasováním vysílání rozhovoru. "Zajímavé je, že tyhle falešné informace byly zveřejněny pár hodin před startem Tour a soudem bývalého jezdce Quick Stepu Paola Bettiniho se stanicí ZDF," uvedl. Mistr světa Bettini se s televizí soudí kvůli nařčení, že Sinkewitzovi sháněl zakázané látky.

Sinkewitz měl pozitivní test na testosteron před dvěma lety před Tour de France. Rozhodl se spolupracovat s WADA a dostal jen roční trest. Ten mu vypršel loni v červenci a německý cyklista od začátku roku závodí za český tým PSK Whirlpool-Author.

Reklama

Související témata: