Hlavní obsah

Francouzský olympijský výbor povolil Boonenovi start na Tour

PAŘÍŽ

Cyklista Tom Boonen může startovat na Tour de France, která začíná v sobotu. Belgického jezdce nechtěli v pelotonu organizátoři závodu kvůli užívání kokainu, arbitrážní soud Francouzského olympijského výboru (CNOSF) ale v pátek rozhodl o tom, že Boonenovi nemůžou ve startu bránit.

Článek

"Mám za sebou tři měsíce stresu, bude těžké se teď soustředit na závod," citovala Boonena agentura Reuters. "Ale nepojedu kvůli pomstě, to by byla hloupost. Když chci vyhrát, chci to hlavně kvůli sobě," dodal.

Organizátoři Tour rozhodnutí arbitráže akceptovali a potvrdili, že Boonen bude na sobotním startu v Monaku. "Věříme, že jezdec Boonenova formátu využije nabídnuté šance a všem bude při Tour příkladem," uvedla v prohlášení společnost ASO, která závod pořádá.

Mistr světa z roku 2005 se nejprve proti zákazu startu na Tour odvolal k civilnímu soudu, ten ale kvůli nedostatečným pravomocem odkázal cyklistu na CNOSF.

Boonenovi zakázala start na Tour pořadatelská společnost ASO, poté co Mezinárodní cyklistická unie oznámila, že Boonena trestat nebude. Osmadvacetiletý jezdec měl pozitivní test na kokain na konci dubna při mimosoutěžní kontrole a v takovém případě není droga považována za doping. Unie také přimhouřila oči nad tím, že šlo o Boonenův druhý kokainový nález.

Belgickému cyklistovi našli drogu v těle už loni. Tehdy také trest nedostal, ale přišel kvůli tomu o účast v závodu Kolem Švýcarska i na Tour de France, protože ho tam organizátoři nechtěli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články