Hlavní obsah

Rus Meňšov vypovídal v kauze dopingu v Rakousku

VÍDEŇ

Jeden z favoritů cyklistické Tour de France Rus Denis Meňšov z Rabobanku minulý měsíc vypovídal před vyšetřovateli dopingové kauzy v rakouském sportu. Jeho jméno bylo rovněž zmiňováno v aféře s krevním dopingem, a tak sám dobrovolně přijel do Vídně vysvětlit svou roli v případu.

Článek

"Jakmile jsme dostali od rakouských úřadů žádost, hned jsme s nimi začali spolupracovat," uvedl mluvčí stáje Rabobank Luuc Eisenga. "Nemáme žádný důvod se domnívat, že by některý z našich jezdců porušil pravidla," dodal. Rakouští vyšetřovatelé až do uzavření případu nechtějí podávat bližší informace.

Dvojnásobný vítěz Vuelty a letošní král Giro d'Italia nezahájil Tour právě nejlépe. V sobotní časovce zaostal za vítězným Fabianem Cancellarou o minutu a půl. Týmové vedení si ale nemyslí, že by slabý výkon souvisel s nedávným výslechem ve Vídni.

V Rakousku neprošli v posledních měsících dopingovými testy tři cyklisté v čele se Bernardem Kohlem, jenž při loňské Tour obsadil překvapivě třetí příčku a vyhrál soutěž vrchařů.

Reklama