Hlavní obsah

Ullrich dávno skončil s cyklistikou, ale ještě může dostat trest

CURYCH

Téměř dva a půl roku po oficiálním konci kariéry hrozí bývalé cyklistické hvězdě Janu Ullrichovi doživotní zákaz startů. Pětatřicetiletého Němce čeká ve Švýcarsku, kde žije, teprve nyní disciplinární řízení kvůli účasti v dopingovém skandálu Operación Puerto z roku 2006.

Článek

Aféra kolem španělského lékaře Eufemiana Fuentese, jenž údajně pomáhal cyklistům s dopingem, de facto ukončila Ullrichovu kariéru.

"Švýcarský olympijský výbor je přesvědčen, že došlo k provinění, proto povedeme tohle řízení," řekl šéf disciplinární komise Švýcarského olympijského výboru Gerhard Walter.

Vítěze Tour de France z roku 1997 to příliš nevyvedlo z míry. "Pro mě je to uzavřená věc. Už jsem získal potřebný odstup a můžu za posledními třemi roky udělat tlustou čáru," uvedl olympijský vítěz ze Sydney a dvojnásobný mistr světa v časovce na svém webu.

Ullrich během kariéry nikdy nebyl pozitivně testován na nedovolené podpůrné látky. V roce 2002 si odpykal půlroční trest za nález amfetaminu, který se prý do jeho těla dostal z drogy extáze na diskotéce.

Reklama