Hlavní obsah

Trenér českých bikerů Slavíček myslí na ME na medaile

PRAHA

Celkem dvaadvacet českých bikerů se představí na letošním evropským šampionátu, který se uskuteční od 9. do 12. července v nizozemském Zoetermeeru. Patnáct z nich je v oficiálním reprezentačním výběru, zbylých sedm startuje v roli samoplátců.

Článek

"Máme reprezentanty, kteří jistě budou bojovat o stupně vítězů. Jde o jezdce kategorií elite mužů, juniorů a žen do 23 let, silná je letos i štafeta. Pokud bychom získali minimálně dvě medaile, tak bych nebyl překvapen," řekl ČTK reprezentační trenér Jan Slavíček.

"Mezi jezdci prestižní kategorie elite se dokázali již letos prosadit na mezinárodní scéně Kulhavý, Friedl, ale i cyklokrosař Štybar bude patřit podle mě k nejlepším," pokračoval Slavíček.

Na posledních dvou světových šampionátech v cyklokrosu stříbrný Zdeněk Štybar se v letošní sezoně vrhl i na cross country a rychle se prosadil mezi nejužší českou špičku. "Trať v Zoetermeeru je hodně podobná cyklokrosovým okruhům. Není na ní žádné veliké stoupání a to by mu mělo vyhovovat," vysvětlil Slavíček.

Největší českou nadějí je ale bývalá juniorská mistryně světa Tereza Huříková. Na evropských šampionátech již vybojovala pět medailí, ale zlatou ještě ve sbírce nemá. Dvě stříbra vybojovala jako juniorka, jedno stříbro a dva bronzy mezi závodnicemi do 23 let. "Letos startuji v této kategorii naposledy a chtěla bych se rozloučit ziskem titulu," řekla Huříková.

Nominace českých bikerů na ME:
Muži - elite: Jaroslav Kulhavý, Zdeněk Štybar, Jiří Friedl, Milan Spěšný, Filip Eberl - samoplátci: Jan Škarnitzl, Jiří Novák, Pavel Boudný.
Muži do 23 let: Josef Kamler, Matěj Nepustil, Ondřej Cink.
Junioři: Jan Nesvadba, Daniel Veselý, Tomáš Paprstka, Michal Šimerle - samoplátci: Michael Boroš, Daniel Dvořáček, Ondřej Paur.
Ženy - elita: Pavla Havlíková.
Ženy do 23 let: Tereza Huříková.
Juniorky: Dagmar Labáková - samoplátce: Markéta Sládková.

Reklama

Související témata: