Hlavní obsah

Česká štafeta bikerů skončila ME až osmá, vyhrálo Švédsko

ZOETERMEER

Až osmé místo obsadila česká štafeta ve složení Jan Nesvadba, Josef Kamler, Tereza Huříková a Jaroslav Kulhavý na mistrovství Evropy v cross country horských kol v nizozemském Zoetermeeru. Zlato vybojovali v úvodní disciplíně šampionátu naprosto přesvědčivě bikeři Švédska ve složení Emil Lindgren, Tobias Ludvigsson, Alexandre Engenová, Matthias Wengelin.

Článek

České kvarteto nezačalo nejlépe, ale na omluvu juniora Nesvadby je třeba dodat, že na startu měl nevýhodnou poslední pozici kvůli české neúčasti při posledním šampionátu. "No a na zdejší trati šlo jen hodně obtížně předjíždět," řekl reprezentační kouč Jan Slavíček.

Postavení příliš nevylepšil ani Kamler z kategorie jezdců do 23 let, který předával Huříkové na osmém místě se ztrátou jedné minuty. Ani Huříková dnes nezajela podle předpokladů a ještě o jedno místo poklesla, navíc odstup od soupeřů se zvětšil. Kulhavý se dokázal dostat pouze před jednu štafetu a soupeři z Polska podlehl ve spurtu o sedmé místo.

Neuspěli ovšem ani obhájci zlata z loňského roku favorizovaní Francouzi, kteří obsadili čtvrté místo, když před nimi skončili ještě cyklisté Švýcarska a Nizozemí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články