Hlavní obsah

Cyklista Rasmussen bude po trestu za doping závodit v Dánsku

KODAŇ

Cyklista Michael Rasmussen by se měl po vypršení dvouletého trestu za doping představit za tři týdny na kritériu v Kjellerupu. Pětatřicetiletému Dánovi totiž 25. července vyprší distanc, který dostal za vyhýbání se antidopingovým kontrolám.

Článek

Rasmussenovi může ve startu zabránit UCI, které stále nezaplatil pokutu 700 000 eur. Dánský cyklista ji totiž odmítl a odvolal se k mezinárodní arbitráži CAS.

Dvojnásobný nejlepší vrchař Tour de France byl předloni propuštěn ze stáje Rabobank čtyři etapy před koncem slavného závodu, když vyšlo najevo, že během přípravy několikrát lhal o místě tréninku a vyhnul se tak mimosoutěžním dopingovým kontrolám. Ke lžím se přiznal, odmítl však obvinění z dopingu. Když stáj cyklistu propustila, byl Rasmussen v čele průběžného pořadí Tour.

Rasmussen byl za prohřešek potrestán dvouletým distancem. Proti trestu se odvolal k CAS a soudil se také se svou bývalou stájí. Zatímco CAS odvolání zamítla, soud v Nizozemsku dal dánskému jezdci za pravdu a nařídil Rabobanku vyplatit odstupné 665 000 eur.

Reklama