Hlavní obsah

Bikerka Huříková se evropského titulu do 23 let nedočkala

ZOETERMEER

České cyklistce Tereze Huříková nevyšel ani poslední čtvrtý pokus o triumf na mistrovství Evropy v cross country horských kol v kategorii do 23 let. Na šampionátu v nizozemském Zoetermeeru trojnásobná medailista z předchozích let skončila až na 14. místě. Titul získala suverénně s dvouminutovým náskokem Polka Alexandra Dawidowiczová.

Článek

"Celý závod jsem nemohla najít rytmus a v závěru mi chyběly i síly. Neustále se nastupovalo, což mi vůbec nevyhovuje. Moc jsem chtěla vybojovat medaili a strašně mě mrzí, že to nevyšlo," řekla Huříková po svém posledním startu v této věkové kategorii. Na minulých třech evropských šampionátech do 23 let vybojovala bývalá juniorská mistryně světa jedno stříbro a dva bronzy.

"Tereze závod vůbec nesedl, nedokázala se poprat s tratí. Bylo to hodně rychlé a i když odstartovala z první řady, tak se hned se propadala. Závod jen obkroužila," řekl ČTK reprezentační kouč Jan Slavíček. Podle něj je okruh v Zoetermeeru zdánlivě lehký bez velkého převýšení. "Je to takový dlouhý cyklokros a to nejvíce vyhovovalo Dawidowiczové, která udržela vysoké tempo po celý závod," dodal Slavíček.

Mezi muži do 23 let dominovali Švýcaři, kteří obsadili kompletní stupně vítězů v čele s Fabianem Gigerem. Dlouho vedl dvacetiletý Thomas Litscher, ale v posledním kole mu došly síly. Bronz vybojoval Lukas Kaufmann. Z českých jezdců měl největší ambice Josef Kamler, ale stejně jako Huříková očekávání nenaplnil. Po polovině závodu se sice propracoval na desáté místo, ale pak se jen propadal a nakonec obsadil 25. příčku.

Mistrovství Evropy v cross country horských kol v Zoetermeeru:
Muži do 23 let:
1. Giger 1:45:35, 2. Litscher -32, 3. Kaufmann (všichni Švýc.) -2:03, ...25. Kamler -6:58, 52. Nepustil -1 kolo, Cink (všichni ČR) nedokončil.
Ženy do 23 let:
1. Dawidowiczová (Pol.) 1:31:57, 2. Engenová (Švéd.) -2:05, 3. Bressetová (Fr.) -4:06, ...14. Huříková (ČR) -8:47.

Reklama