Hlavní obsah

V týmu je napětí, komentoval Armstrong rivalitu s Contadorem

LIMOGES

První týden cyklistké Tour de France ani trochu situaci nevyjasnil v týmu Astana, která má stále dva lídry Lance Armstronga a Alberta Contadora. Oba bývalé šampióny od sebe dělí na druhém a třetím místě průběžného pořadí pouhé dvě sekundy a slavný navrátilec do pelotonu Armstrong přiznal, že nálada ve stáji je napjatá.

Článek

Papírově nejsilnější tým na Tour je podle agentury Reuters rozdělen na dvě části, "Armstrongovu" a "Contadorovu". Sedminásobný šampion Tour Armstrong se může spoléhat především na svého dlouholetého přítele z dob stájí US Postal a Discovery Channel Johana Bruyneela, jenž je manažerem týmu. Mezi jeho nejbližší pomocníky mezi cyklisty patří krajan Levi Leimpheimer a Ukrajinec Jaroslav Popovyč.

Vítěz Tour 2007 Contador má oproti tomu oporu ve sportovním řediteli Alainu Gallopinovi a portugalském jezdci Sergiu Paulinhovi.

"Abych byl upřímný, v týmu je trochu napětí. Contador je silný a velmi ambiciózní," komentoval situaci Armstrong po nedělní deváté etapě.

V letadle je od sebe dělilo 17 řad

Jeho slova podle Reuters nejlépe ilustrovalo chování obou hvězd při přesunu do Limoges, kde v pondělí peloton tráví první volný den. Při cestě autobusem na letiště si Armstrong s Contadorem údajně nevěnovali ani jeden pohled a v letadle je od sebe dělilo 17 řad.

"Nohy mě nesmějí zklamat ani jednou. Pokud budu mít špatný den, moji rivalové toho okamžitě využijí," řekl Španěl po nedělní závěrečné etapě v Pyrenejích.

Vítěz všech tří velkých Tour Contador v páteční etapě s cílem v Andoře narušil týmovou strategii únikem v závěru a na Armstronga najel 21 sekund. Dostal se díky tomu na druhé místo dvě sekundy před Američana a jen šest sekund ho dělí od žlutého trikotu Rinalda Nocentiniho.

Po volném dnu čekají peloton relativně rovinaté etapy, stoupání první kategorie je na programu až v páteční 13. etapě na Col du Platzerwasel.

Reklama

Související témata: