Hlavní obsah

Kreuzigera ve volném dnu na Tour vyrušili dopingoví komisaři

TARBES

Český cyklista Roman Kreuziger si ani ve volném dnu na Tour de France neodpustil vyjížďku na kole. Podle informací, které zveřejnil na svých stránkách, jej navíc ráno vzbudili dopingoví komisaři, poté už mohl vyrazit na lehký trénink na kole. "Komisaři mě přepadli v hotelu už počtvrté," komentoval přísné kontroly, které Tour provázejí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Kromě hodiny a půl v sedle pak stihl přes den i několik rozhovorů z českými, italskými a francouzskými novináři. Nyní se už může soustředit opět na samotný závod. "Hned v úterý je těžká etapa, ale pak by to mělo být lepší. První týden mě stál hodně sil, asi proto, že ještě nejsem na maximu své výkonnosti. Forma by měla gradovat až poslední týden v Alpách," naznačil 14. muž průběžné klasifikace.

Svou ztrátu na největší favority ani vedoucího závodníka kategorie do 25 let Němce Tonyho Martina neřeší. "Pořád platí, že chci skončit v první desítce, to stavím nad etapové vítězství. Ale že bych koukal, kolik mi do desítky chybí, to ne," dodal lídr stáje Liquigas.

Pyrenejské etapy byly náročné pro celý peloton, proto už se Kreuziger těší do Alp. "Víc mi sedí, aspoň loni to tak bylo. První týden se chtěl každý ukazovat, protože byli lidi plní energie. Někdy se tlačili dopředu až bezhlavě. Doufám, že už se to bude uklidňovat," přál si Kreuziger.

Reklama