Hlavní obsah

Zavedení víz komplikuje českým bikerům cestu na SP do Kanady

PRAHA

Zavedení vízové povinnosti pro české občany do Kanady zkomplikovala situaci českým jezdcům na horských kolech, kteří se chystají příští úterý odcestovat do Kanady na dva závody Světového poháru. Bikery tlačí čas i proto, že v pátek a sobotu je na programu v Karlových Varech prestižní mistrovství republiky v kategorii cross country.

Článek

"Kdybychom to neměli celé zaplacené, tak se na to snad vykašleme, nemohlo to přijít v nevhodnější moment," řekl serveru mtbs.cz manažer týmu Česká spořitelna MTB a bývalý reprezentační kouč Jiří Lutovský.

Bikeři nominovaní na SP do Kanady nyní váhají, zda dají přednost přípravě na mistrovství republiky, nebo obstarávání víz. V prvním případě by jim zbylo na opatření víz na kanadském zastupitelském úřadu ve Vídni pouze pondělí. "Mají na to tři dny a to je tak na hraně, stát se může cokoliv. Raději do Vídně pojedeme osobně, nepříjemné na tom je, že cyklisté tak ztratí jeden den ze své přípravy. A to je na vrcholu sezony velmi nepříjemné," řekl Lutovský specializovanému serveru.

Do Kanady má odletět například šestý muž z nedělního mistrovství Evropy Milan Spěšný, olympionici Jaroslav Kulhavý a Tereza Huříková či elitní fourcrossař Martin Prokop. Ten sice vízum už z minulosti má, do Vídně ale stejně pojede kvůli přítelkyni, která s ním do zámoří cestuje.

V Kanadě jsou na programu pátý a šestý díl Světového poháru, 25. a 26. července v Mont-Saint-Anne a 1. a 2. srpna v Bromontu.

Reklama

Související témata: