Hlavní obsah

Čtvrtý Leipheimer odstoupil kvůli zlomenému zápěstí z Tour

VITTEL

Favorizovanou stáj Astana postihla na Tour de France výrazná ztráta. V dalším pokračování nejslavnějšího cyklistického závodu se musí obejít bez Američana Leviho Leipheimera. Čtvrtý muž průběžného pořadí si při pádu ve čtvrteční etapě zlomil zápěstí a již nenastoupil do páteční 13. etapy z Vittelu do Colmaru.

Foto: Eric Gaillard , Reuters

Americký cyklista Levi Leipheimer během Tour de France

Článek

Leipheimer se už podrobil operaci, kdy mu lékaři spojili dvě části kosti titanovým šroubem. "Dost to bolí, ale nedá se to srovnat s bolestí, kterou cítím, když vidím, jak se jede Tour beze mě," litoval pětatřicetiletý cyklista, který si poranění přivodil při pádu tři kilometry před cílem. "Bojím se, že už žádný velký závod letos nepojedu. Možná nějaké menší v Americe," dodal smutně.

Přestože čtvrteční etapu dokončil se ztrátou, byl mu přidělen stejný čas, jako mělo hlavní pole, neboť upadl v takzvané ochranné zóně. Zůstal proto na čtvrtém místě se ztrátou 39 sekund za vedoucím Rinaldem Nocentinim. Během noci se však bolest v zápěstí stupňovala a Leipheimer se rozhodl ze závodu odstoupit.

"Po probuzení přišla špatná zpráva. Levi má zlomené zápěstí. Sakra," uvedl Leipheimerův týmový kolega a přítel Lance Armstrong prostřednictvím sociální sítě Twitter.

Právě pro Armstronga je Leipheimerovo zranění narušením plánů. Zkušený Američan měl být jedním z hlavních stavebních pilířů v boji o celkové prvenství proti dalšímu jezdci stáje Astana Albertu Contadorovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články