Hlavní obsah

Sáblíková si zpestří olympijskou přípravu cyklistickým kilometrem

Hvězdná česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se v pondělí pokusí do své sbírky získat další rekord. Držitelka dvou světových rekordů na ledovém oválu se pokusí ustavit nejrychlejší český čas na jeden kilometr na cyklistickém kole a silnici. O zápis do historických análů se pokusí na nově budované rychlostní silnici R7 mezi Louny a Žatcem.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Sáblíková se zúčastní "festivalu rekordů", jehož hlavním vrcholem bude pokus Radka Bareše, který se bude za volantem sportovního vozu Lamborgini pokoušet na letmém kilometru překonat dosavadní české maximum 293 km/hod. Český okruhový jezdec by rád atakoval hranici 300 km/hod.

"A nás u této příležitosti oslovili, jestli by se Martina nechtěla také akce zúčastnit a ustanovit nový český rekord. A my jsme se rozhodli, že do toho půjdeme," řekl trenér Petr Novák ČTK. Jeho svěřenkyně se představí na novém časovkářském kole ze série "Queen of Ice" (Královna ledu). "Ještě jsme to nezkoušeli, ale myslím si, že Martina bude připravená dobře," uvedl Novák.

Sáblíková, která se stejně jako další členové Nowis tým vrací až v sobotu ze soustředění na Krétě, dostala zároveň příslib, že se na uzavřené trati bude moci projet i v jednom ze sportovních vozů.

Akce se uskuteční v pondělí dopoledne, v případě nepřízně počasí mají organizátoři zamluvený i náhradní čas o den později.

Reklama