Hlavní obsah

Srážka s doprovodnou motorkou stála život divačku na Tour

BESANCON

Čtrnáctou etapu cyklistické Tour de France dnes poznamenala tragická nehoda doprovodného policejního motocyklu, při které zahynula divačka. Podle informací policie stroj zachytil ženu, která přecházela silnici. Neovladatelná motorka potom narazila ještě do dvou dalších lidí.

Článek

Jednašedesátiletá divačka zemřela po převozu do nemocnice. Podle svědků byla viděna, jak několikrát přechází vozovku. Ve chvíli nárazu jela motorka rychlostí kolem 90 km/h. Řidič prý nemohl nehodě zabránit. "Vyšetřování neprokázalo jakékoli pochybení muže za řídítky motocyklu. Jsme si jistí, že oběť zemřela v důsledku vlastní neopatrnosti," uvedl asistent státního zástupce Alexandre Chevrier na večerní tiskové konferenci.

Ostatní zraněné diváky okamžitě na místě vyšetřil oficiální lékař závodu a rovněž byli převezeni do nemocnice, jsou však údajně mimo ohrožení života. Jednou z postižených byla sedmatřicetiletá matka s dítětem v náručí, tomu se ale nic nestalo. Zraněn byl i šedesátiletý muž.

K neštěstí došlo na 39. kilometru etapy, která vedla z Colmaru do Besanconu. Incident se smrtelnými následky postihl Tour naposledy v roce 2002, kdy reklamní karavan srazil sedmiletého chlapce.

Reklama

Související témata: