Hlavní obsah

Policie vyšetřuje střelbu na cyklisty, podezřelí jsou dva mladíci

Francouzská policie začala vyšetřovat páteční střelbu vzduchovou zbraní po účastnících cyklistické Tour de France. Od nejmenovaného jezdce už také získala informace o podezřelém chování dvou teenagerů ve věku 16 nebo 17 let, kteří se prý v době incidentu schovávali poblíž za stromem.

Článek

Na zásahy vzduchovou zbraní si stěžovali po dojezdu etapy trojnásobný mistr světa Oscar Freire ze Španělska a Novozélanďan Julian Dean. První z nich byl zasažen do stehna, druhý do ukazováčku, oba vyvázli s modřinami a jejich další účast v závodě to neohrozilo. Při výpovědi na policii cyklisté rovnou podali žalobu kvůli ublížení na zdraví.

"To musel udělat jen blázen. Myslím ale, že jsem měl prostě smůlu, že mě trefil," uvedl Freire, který prý sám zaslechl tři výstřely a ucítil jedno bodnutí. Odehrálo se to prý v době, kdy kolem trati nestáli žádní diváci, peloton zrovna projížděl lesem.

Za ohrožování střelnou zbraní by mohl pachatel skončit až na tři roky ve vězení a k tomu zaplatit pokutu 45.000 eur (téměř 1,2 milionu korun).

Reklama