Hlavní obsah

Kreuziger: Můj výkon poznamenaly střevní potíže

Český cyklista Roman Kreuziger dojel do cíle patnácté etapy Tour de France ve švýcarském Verbieru na jedenáctém místě se ztrátou více než dvou minut a celkově mu patří 16. pozice. Český jezdec se vlastním tempu dostal do cíle s mankem 2:06 a na vysněnou elitní desítku ztrácí už téměř minutu a půl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Patnáctá etapa zavedla peloton Tour de France poprvé do Alp a pro vás to v celkovém pořadí znamenalo pokles o jednu příčku. S nedělním děním tedy asi moc spokojený nejste...

Zase tak hrozné to není. Z pohledu týmu to naopak bylo dobré, Nibaliho třetí místo je cenné. Já jsem to osobně sice čekal o něco lepší, ale úplně špatné to nebylo. Vždyť přede mnou skončili vesměs ti, kteří to v kopcích umějí a jsou na tom momentálně nejlíp.

Takže vás nikdo nepřekvapil?

Ani ne, možná snad jen dosud žlutý Ital Nocentini. O trikot sice přišel, ale nečekal jsem, že kopce zvládne takhle solidně.

Co chybělo k tomu, abyste se nejlepších jezdců udržel v závěrečném stoupání až do cíle?

Dva nástupy v posledním kopci jsem zachytil, při tom třetím se mi sekly nohy. Určitě mě poznamenaly střevní potíže ze začátku týdne. Po volném pondělku jsem měl prakticky tři dny průjmy, bylo to hodně nepříjemné. Zakročit museli lékaři, pomohly mi až prášky.

Váš tým Liquigas byl ale v první alpské etapě hodně vidět...

Kluci vpředu opravdu tahali pořádně, chtěli jsme dosáhnout na co nejlepší výsledek. Zásluhou Nibaliho se to, myslím, i povedlo, má momentálně opravdu výbornou formu.

V pondělí vás čeká druhý den volna a po něm závěrečný týden závodu. Co od něj očekáváte?

Věřím, že bude lepší než ten minulý. Hlavně teď potřebuju dobře zregenerovat, pak by to mělo být dobré.

Takže se s prozatímní šestnáctou příčkou v celkovém pořadí před závěrečnými kilometry nehodláte smířit?

Myslím, že přede mnou je pořád pár lidí, kteří to v dalších těžkých kopcích nevydrží. Věřím, že na ně mám. Takže umístění v první desítce, které jsem si před startem Tour naplánoval, ještě pořád podle mého názoru není ztracené.

Reklama