Hlavní obsah

Kreuziger věří, že se na Tour do elitní desítky ještě dostane

MARTIGNY

Jediný český cyklista na Tour de France Roman Kreuziger stále věří, že vysněné umístění v první desítce celkového pořadí je stále v jeho silách. Třiadvacetiletý člen týmu Liquigas po volném dnu vyrazí do úterní etapy jako 16. muž průběžné klasifikace.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger na Tour de France.

Článek

Druhý den volna na letošní Tour využil Kreuziger k nabrání sil před rozhodujícími horskými etapami v Alpách. "Cítím se velmi dobře. Zůstávám v klidu a věřím, že mi poslední týden vyjde úplně nejlíp a bude daleko lepší než ty dva předchozí. Chci jít v pořadí výš," uvedl dnes český jezdec na svých webových stránkách. "Věřím, že se do té desítky pořád můžu dostat. Někteří lidi z ní vycouvají, a když zajedu dobře, určitě je to možné. Spousta těžkého nás ještě čeká," dodal.

Den volna začal již téměř tradičně. "Opět nás v hotelu navštívili dopingoví komisaři, pak jsme vyjeli na trénink. Dali jsme si vrchol Saint Bernard, který se zítra jede hned po startu. Je to nejvyšší bod Tour, má skoro 2500 metrů," řekl Kreuziger, který se svými spolujezdci dohromady našlapal asi osmdesát kilometrů.

"Vyťapali jsme si ho nahoru, celkem jsme byli na kole skoro tři hodiny," uvedl český jezdec. Těžký kopec prý neabsolvovali ani tak proto, aby věděli, co je čeká, ale spíše proto, aby si moc neztuhli a byli koncentrováni na závěrečné dny závodu. "Byl to kvalitní trénink a je dobré, že jsme ho jeli," řekl Kreuziger.

"Odpoledne jsme měli s týmem nějaké povinnosti a pak odpočinek a masáž. K večeři nám náš kuchař slíbil udělat v rámci zpestření stravy pizzu, ale jednu rozdělíme na devět dílů a pak si dáme zase klasiku: těstoviny a maso," popsal zbytek volného dne český závodník.

Přestože v průběžném pořadí je z jeho stáje před ním sedmý Vicenzo Nibali, tak se prý taktika dvou lídrů nemění. "Nikdo zatím neříkal, že by se něco mělo měnit. Nibali má super formu, a kdyby se nám oběma podařilo skončit v desítce, bylo by to skvělé. K tomu navíc chceme udržet trikot nejlepšího vrchaře pro Pellizottiho. Ještě to bude boj," dodal Kreuziger před závěrečným týdnem.

Reklama