Hlavní obsah

Šéf Astany Bruyneel potvrdil, že stáj po sezóně opustí

BOURG-SAINT-MAURICE

Šéf cyklistické stáje Astana Johan Bruyneel oznámil, že po této sezóně v týmu skončí. O jeho odchodu se spekulovalo již před Tour de France, nyní své rozhodnutí potvrdil a vysvětlil je nedávnými nepříjemnostmi s pozdrženými výplatami cyklistům a situací kolem Alexandera Vinokurova, jemuž vyprší v pátek trest za doping a potom se má s pomocí kazašských sponzorů vrátit do týmu.

Článek

"Kapitola Astana bude po této sezoně uzavřena," oznámil Belgičan. "Měsíce duben a květen byly složité. Smlouvy se mají respektovat," řekl Bruyneel belgické televizní stanici Sporza s odkazem na nedávné finanční potíže stáje. "Potom přišla (dva dny před startem Tour de France) Vinokurovova tisková konference, při které jsem se cítil tak trochu odstrčený stranou," dodal se vzpomínkou na 2. července, kdy bývalý lídr stáje bez předchozí domluvy oznámil svůj chystaný návrat do týmu.

Je teď znovu o něco pravděpodobnější, že s Bruyneelem opustí kazašskou stáj i slavný Lance Armstrong. O dlouholetých kolezích z hvězdných dob týmů US Postal a Discovery Channel se říká, že společně založí vlastní novou stáj. Tomu napovídá i to, že Armstrong dnes oznámil prostřednictvím sociální sítě Twitter, že našel pro další sezonu amerického sponzora.

Bruyneel se stal šéfem Astany po sérii dopingových skandálů, které tým stály účast na loňské Tour. Dosáhl s ním mnoha úspěchů včetně triumfů Albnerta Contadora na Giru d'Italia a Vueltě v roce 2008.

Reklama

Související témata: