Hlavní obsah

Kreuziger od startu cítil, že bude zle

ANNECY

Věřil si na Španěla Astarlozu i Francouze Le Mevela. Ve skrytu duše doufal, že se konečně protlačí do elitní desítky. Včerejší časovka v Annecy však jedinému českému zástupci v pelotonu Tour de France Romanu Kreuzigerovi spíš zkomplikovala život, než aby mu pomohla naplnit předstartovní tužby.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger

Článek

Až třiapadesátá příčka s více než tříminutovou ztrátou na španělského suveréna závodu Contadora nebyla rozhodně podle Kreuzigerových představ. Místo elitní desítky totiž znamenala pokles na celkové dvanácté místo. A odstup na nejbližší soupeře se zvětšil.

„Je jasné, že jsem čekal lepší výsledek, ale určitě to nebyla nejhorší časovka, jakou jsem v životě zajel,“ prohlásil v cíli obhájce loňské dvanácté příčky a snažil se najít příčiny špatného umístění. „Nechci se vymlouvat, ale prostě jsem zaplatil za ty poslední dva dny v Alpách. Vůbec jsem nestihl zregenerovat a už od začátku jsem cítil, že to dnes bude špatné,“ posteskl si.

Střevní problémy, se kterými se potýkal ve druhém týdnu závodu, na něm zjevně zanechaly větší stopu, než sám očekával. „Bohužel, moje kondice negraduje, jak jsem předpokládal. Zůstává to pořád stejné. Sice jsem na trati bojoval ze všech sil, ale nohy vůbec nejely,“ přiznal Kreuziger. A vyhlídky pro zbývající tři dny závodu?

„Těžko říci. Za normálních okolností bych na čtyřiceti kilometrech časovky na nejlepšího ztratil třeba minutu a půl... Ale nemá cenu se tím nijak zvlášť trápit, prostě mi to nesedlo. V každém případě bojuju dál, do konce závodu ještě nějaké kilometry zbývají,“ uzavřel český cyklista.

Reklama