Hlavní obsah

Contador s Armstrongem spustili po Tour válku slov

Konec Tour de France rozpoutal slovní přestřelku mezi cyklistickými hvězdami Albertem Contadorem a Lancem Armstrongem. Španělský vítěz slavného závodu v pondělí na tiskové konferenci prohlásil, že ho ke stájovému kolegovi z Astany nepojí absolutně žádný vztah. Sedminásobný šampion Tour mu obratem vzkázal, že se má ještě stále co učit.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Alberto Contador (vlevo) a Lance Armstrong

Článek

O napjaté situaci mezi oběma jezdci se mluvilo celé tři týdny, během závodu však drželi jazyk za zuby. Až Contador mlčení porušil. "Je to skvělý jezdec a vedl si výborně, ale můj osobní pohled je jiný. Nikdy jsem ho neobdivoval a ani nebudu," řekl novinářům v Madridu na adresu legendárního Američana.

Armstrong odpověděl svým oblíbeným způsobem přes Twitter. "Být na jeho místě, nechal bych těchhle keců a začal děkovat týmu," uvedl sedmatřicetiletý jezdec, jenž po čtyřleté pauze obsadil na Tour třetí místo. "Hele, pistolero (Contadorova přezdívka), v týmu není žádné místo pro 'já'. Co jsem říkal v březnu? Máš se co učit. A říkám to znovu," vzkázal Contadorovi, jenž zopakoval na Tour triumf z roku 2007.

Jejich problematické partnerství po letošní sezoně skončí. Armstrong už oznámil, že v příštím roce bude jezdit za nový tým RadioShack. Contador ještě o svém novém angažmá jasno nemá.

Reklama

Související témata: