Hlavní obsah

Kreuziger si zatrénoval na Vueltu při městském kritériu ve Welsu

Český cyklista Roman Kreuziger se ve středu večer po dopoledním osmdesátikilometrovém tréninku na Šumavě zúčastnil městského kritéria v rakouském Welsu. Přestože skončil až v druhé desítce, akci si pochvaloval jako dobrý trénink na španělskou Vueltu, která začne na konci srpna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

"Byla to docela pěkná akce. Dost se závodilo a já to bral jako dobrý trénink, protože se skoro pořád měnil rytmus a někdo nastupoval. Jen škoda, že nepřišlo až tolik lidí. Možná i proto, že je rakouská cyklistika po dopingových případech Kohla a Pfannbergera trochu v krizi. Ale celkově se ten závod vydařil," popisoval Kreuziger průběh kritéria na 64 km.

Jeho vítězem se stal domácí Bernhard Eisel z týmu Columbia. "Já byl někde kolem patnáctky. Od nás z Liquigasu startoval v Rakousku kromě mě ještě Pellizotti, který byl třetí. Nibali nakonec nedorazil, protože měl nějaký problém s letenkami," poznamenal na svém webu devátý jezdec konečného pořadí nedávné Tour de France.

Nyní se nejlepší český cyklista současnosti přesune do Španělska, kde ho v sobotu čeká závod v San Sebastianu a další příprava na Vueltu. "Hned po závodě jsem pospíchal zpátky do Itálie, ráno už jsem musel v půl osmé čekat u dálnice, abych odevzdal kufr s věcmi našemu mechanikovi a vyrazil do Španělska," uvedl Kreuziger.

Skoro pořád je teď na cestách. "V úterý jsem po dvouhodinovém tréninku v Itálii vyrazil večer na otočku na Šumavu. Ve středu ráno jsem si dal 80 kilometrů v krásném terénu a ta příroda kolem mi zase dodala energii. Mám to tam moc rád," podotkl Kreuziger.

Před Vueltou by se vedle startu v San Sebastianu mohl představit i na kritériích ve Francii. "Něco tam příští týden je, ale stále ještě je nemám podepsané. Tak uvidíme," dodal.

Reklama