Hlavní obsah

Contador odmítl lukrativní nabídku Astany a chce odejít

PAŘÍŽ

Vítěz Tour de France Alberto Contador chce po této sezóně opustit stáj Astana. Španělský cyklista sice dostal od kazašského týmu lukrativní nabídku na prodloužení smlouvy o další čtyři roky, ale odmítl ji. Rád by z týmu odešel ještě před vypršením současného kontraktu, který platí i na příští sezónu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Alberto Contador (vlevo) a Lance Armstrong

Článek

"Řekl jsem jim, že to nebereme a že Albertova budoucnost není otázkou peněz," řekl jezdcův bratr a manažer Fran Contador francouzskému listu L'Equipe. "Tahle sezona pro něj znamenala velký psychický nápor. Do budoucna mu chceme zajistit klid," dodal. Podle L'Equipe si mohl Contador díky nové smlouvě vydělat čtyři milióny eur ročně.

Contador čelil velkému tlaku poté, co se vrátil k cyklistice slavný Američan Lance Armstrong a podepsal smlouvu právě s Astanou. Sedminásobný šampion Tour se až v průběhu závodu podřídil týmové hierarchii a uznal šestadvacetiletého Španěla za lídra stáje. Contador nakonec suverénně navázal na svůj triumf z roku 2007, zatímco Armstrong skončil třetí.

"Na jedné straně byl Bruyneel (manažer Astany), na druhé Kazaši a Alberto byl uprostřed toho všeho, aniž by pořádně věděl, o co jde," komentoval atmosféru v týmu Contadorův bratr. "Nic proti Kazachům nemáme, naopak. Ale pokračovat za takových podmínek by bylo obtížné. Musíme najít řešení pro příští rok, na který má Alberto ještě smlouvu," dodal.

Z Astany odejde i Armstrong, který si založil novou stáj RadioShack.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články