Hlavní obsah

Biker Prokop dojel na SP v Kanadě po hromadném pádu čtvrtý

BROMONT

Na čtvrtém místě skončil český cyklista Michal Prokop v sedmém závodě Světového poháru ve fourcrossu horských kol v kanadském Bromontu. Bývalý dvojnásobný mistr světa dojel v sobotním finále poslední poté, co všichni čtyři závodníci upadli. Nejvíce doplatil na kolizi Prokop, jenž dokonce ztratil botu a cílem projel s velkou ztrátou.

Článek

"Ani nevím, jak se to stalo, najednou jsem byl na zemi. Myslím, že to byl Atherton, kdo mi zezadu narazil do kola a už jsme leželi," uvedl Prokop pro server mtbs.cz. "Bolí mě celý tělo. Mám odraženou patu, naražený žebra a dost mě bolí klíční kost. Byl jsem u ošetřovatelky, říkala, že to snad zlomený není. Uvidím, jestli půjdu na rentgen," dodal vítěz Světového poháru z let 2004 a 2006, kterého za měsíc čeká mistrovství světa v Canbeře.

V průběžném pořadí seriálu patří Prokopovi šesté místo. Celkové prvenství si už v minulém závodě v Mont St. Anne zajistil Jared Graves, jenž byl po pádu vyřazen už v osmifinále.

Naopak v kategorii žen rozhodne o vítězce Světového poháru až závěrečný závod v rakouském Schladmingu. V čele průběžné klasifikace je Nizozemka Anneke Beertenová, která dojela v Bromontu druhá. Na páté příčce figuruje česká závodnice Jana Horáková.

Světový pohár ve sjezdu vyhrála počtvrté v kariéře Francouzka Sabrina Jonierová, která letos zvítězila už v šestém závodě. Mezi muži si připsal třetí úspěch v sezoně Jihoafričan Greg Minnaar, jenž usiluje rovněž o čtvrtý celkový titul. Rozhodne se ve Schladmingu 19. a 20. září.

Závody Světového poháru horských kol v kanadském Bromontu:
Fourcross:
Muži: 1. Wichman (Niz.), 2. Ropelato (USA), 3. Atherton (Brit.), 4. Prokop, ...6. Slavík (oba ČR).
Ženy: 1. Griffithová (Brit.), 2. Beertenová (Niz.), 3. Kintnerová (USA).
Sjezd:
Muži: 1. Minaar (JAR) 2:31,65, 2. Barel (Fr.) -0,46, 3. Hill (Austr.) -0,63.
Ženy: 1. Jonierová 2:58,28, 2. Puginová (obě Fr.) -2,64, 3. Suemasaová (Jap.) -2,95.

Reklama