Hlavní obsah

Španělský cyklista Astarloza užití dopingu popírá

MADRID

Španěl Mikel Astarloza, který měl podle Mezinárodní cyklistické unie (UCI) osm dní před startem Tour de France pozitivní test na krevní doping EPO, v úterý užití jakékoli zakázané látky popřel. Jedenáctý jezdec konečného pořadí letošní Tour je dočasně suspendován a čeká na výsledek analýzy vzorku B.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Španělský cyklista Mikel Astarloza čelí obvinění z dopingu.

Článek

"Nevzal jsem si nic nelegálního. Doping je dnes šílenstvím a sportovní sebevraždou. Udělám cokoli bude potřeba, abych zjistil, odkud se onen domnělý pozitivní test vzal," prohlásil na tiskové konferenci v Madridu jezdec týmu Euskaltel Euskadi.

Devětadvacetiletý Španěl zároveň zpochybnil madridskou laboratoř, která vzorek jeho moči zkoumala. "Existují důvody, proč pochybovat o jejich důvěryhodnosti," řekl vítěz 16. etapy letošní Tour de France.

Astarlozova stáj už dříve uvedla, že cyklistu považuje za nevinného. "Vnitrotýmový testovací systém neukázal žádné anomálie. Dokud to nebude oficiálně potvrzené, má naši plnou podporu," uvedl šéf stáje Igor González de Galdeano.

Pokud by podezření z užívání krevního dopingu EPO potvrdila i analýza vzorku B, hrozí Astarlozovi dvouletý zákaz činnosti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články