Hlavní obsah

Veterán Voigt bude i po hrozivém pádu pokračovat v cyklistice

BERLÍN

Ani hrozivý pád během letošní Tour de France, při němž mu život zachránila přilba, neodradí německého veterána Jense Voigta od cyklistiky. Ošetřující lékař brzy osmatřicetiletého jezdce týmu Saxo Bank uvedl, že po operaci a zhojení ran nic nebrání jeho návratu na kolo.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Cyklista Jens Voigt po pádu během šestnácté etapy Tour de France

Článek

"Jens Voigt se vrátí a bude znovu jezdit," řekl Voigtův chirurg Andreas Eisenschenk z úrazové berlínské nemocnice. Známý cyklista bude mít kolo zakázáno už jen dva týdny, poté bude jeho léčba u konce.

Voigt měl hrozivě vypadající pád 21. července v 16. etapě Tour de France. Ve sjezdu ve zhruba osmdesátikilometrové rychlosti najel na terénní vlnu, ztratil kontrolu nad kolem a skončil v krvi na asfaltu. Vítěz etap na Giru d'Italia i Tour, kde měl dvakrát v držení žlutý trikot lídra, utrpěl hluboké tržné rány na těle a především zranění hlavy.

Týden po nehodě se musel podrobit v Berlíně operaci, při níž mu chirurgové zpevnili zlomenou čelist titanovou destičkou, kterou mu zavedli ústní dutinou. Podle lékařů už nejsou na Voigtově obličeji stopy po zákroku patrné. Hluboká zranění na rameni, paži a nohou se zhojila i bez operace bez problémů a do týdne už ani tyto šrámy nebudou běžným okem vidět.

Reklama