Hlavní obsah

Armstrong vyhrál bikový závod na prázdném zadním kole

LEADVILLE

Lance Armstrong dokázal, že když je ve formě, nezastaví ho ani prázdná duše. Sedminásobný vítěz Tour de France vyhrál v coloradském Leadville závod na horských kolech na 100 mil (161 km), ačkoli posledních zhruba 16 kilometrů absolvoval po defektu na vyfouklém zadním kole.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Americký cyklista Lance Armstrong

Článek

Armstrong, jenž za měsíc oslaví 38. narozeniny, navíc překonal o téměř sedmnáct minut traťový rekord Davea Wiense, jenž tento závod vyhrál v minulých šesti letech. Wiens, který loni slavného Texasana v Leadville porazil o dvě minuty, skončil v sobotu druhý o téměř půl hodiny.

"Je to Lance Armstrong a právě má za sebou Tour. Loni měl za sebou válení na gauči," komentoval Wiens porážku se slavným cyklistou, jenž letos při návratu do světového pelotonu obsadil na "Staré dámě" třetí místo.

Armstrongova převaha byla letos naprosto zřejmá, od soupeřů se odpoutal zhruba po 55 kilometrech a zbytek závodu jel sám. To pro něj byla po letech strávených v pelotonu mimořádná zkušenost.

"Vůbec netuším, kdy jsem jel naposledy takhle osamocený. Možná když jsem byl malý kluk. Řekl bych, že když nepočítám časovky, byl jsem na všech Tour dohromady sám tak dvacet mil," poznamenal cyklista, jenž se příští týden vrací na silnici v závodu Kolem Irska.

Reklama