Hlavní obsah

Cyklista Voigt se po pádu brzy vrátí do sedla, MS ale nepojede

Německý cyklista Jens Voigt, který měl před dvěma měsíci při Tour de France těžký pád, chystá nejpozději na polovinu září návrat do sedla. Vyloučil ale, že by startoval na silničářském mistrovství světa, které od 22. do 27. září bude hostit švýcarské Mendrisio.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Cyklista Jens Voigt po pádu během šestnácté etapy Tour de France

Článek

"Tělo je v podstatě zase skoro na sto procentech. Chtěl bych začátkem září, nejpozději v jeho polovině zase jezdit," uvedl Voigt v Berlíně při návštěvě atletického mistrovství světa, kde byl jedním z čestných hostů.

Světový šampionát ve Švýcarsku je ale pro Voigta ještě příliš velké sousto. "To je příliš velký cíl. Formu už v tomhle roce mít nebudu," připustil. Místo toho počítá letos ještě s několika menšími závody. "V podstatě proto, abych sobě a světu ukázal, že jsem ještě tady a že mi to ještě jezdí," dodal.

Sedmatřicetiletý Voigt měl hrozivě vypadající pád 21. června v 16. etapě Tour de France. Ve sjezdu ve zhruba osmdesátikilometrové rychlosti najel na terénní vlnu, ztratil kontrolu nad kolem a skončil v krvi na asfaltu.

Vítěz etap na Giru d'Italia i Tour, kde měl dvakrát v držení žlutý trikot lídra, utrpěl hluboké tržné rány na těle a především zranění hlavy. Zlomenou čelist mu chirurgové zpevnili titanovou destičkou.

Reklama