Hlavní obsah

Kreuzigra čeká francouzská generálka před Vueltou

Po několika dnech odpočinku je cyklista Roman Kreuziger opět v plné přípravě na další vrchol letošní sezony, kterým bude Vuelta. Devátý jezdec červencové Tour de France se chystá na zářijový závod Kolem Španělska se svými kolegy z týmu Liquigas ve vysokohorském prostředí italského Livigna. V neděli ho čeká ve Francii prověrka v podobě závodu Grand Prix Plouay na 229 kilometrů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

"Rozhodně nepředpokládám, že by se mi mohlo povést něco podobného jako nedávno v San Sebastianu. Spíš bych se chtěl pokusit pomoci Bennatimu, pokud by to přijelo pohromadě a spurtovalo se," uvedl na svém webu Kreuziger. V San Sebastianu na začátku srpna přišel těsně před cílem o vítězství v jiném prestižním jednorázovém závodu a dojel druhý.

Díky tomuto úspěchu se posunul na nynější třetí místo ve světovém žebříčku. Od té doby nezávodil a dopřál si odpočinek. "Sice jsem z toho během té krátké pauzy trošku vypadl, ale už se zase dostávám do tempa. Směrem k Vueltě strach o svou formu rozhodně nemám," prohlásil Kreuziger.

Vuelta začne v sobotu 29. srpna prologem na motoristickém okruhu v nizozemském Assenu.

Reklama